3. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

Nakon uspješno odrađenih radionica emocionalne pismenosti  u šestim razredima te održanog školskog natjecanja na kojem je kao pobjednica izabrana učenica 6.a razreda Nika Puharić, nastavljeno je s pripremama. Ugostili smo ekipu OŠ Tučepi te smo zajedno radili na dramatizaciji svakodnevnih problemskih situacija u školi i iznalazili moguća rješenja na emocionalno pismen način. Učenici su pokazali svoju domišljatost, kreativnost i nadasve spremnost na suradnju. Pripremljeni i osnaženi, obje ekipe, OŠ oca Petra Perice Makarska i OŠ Tučepi, zajedno sa svojim voditeljicama, sudjelovali su na 3. međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti u OŠ Srinjine. Natjecanje je održano 15.11.2019. godine, simbolično na datum koji označava početak aktivnosti Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Na natjecanju se okupilo 20 osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, 18 škola kao natjecatelji i dvije škole kao promatrači. Učenici su se natjecali u prepoznavanju i imenovanju emocija grupno i individualno te u kreativnom dijelu gdje su imali zadatak dramatizirati jednu problemsku situaciju i njeno rješenje na emocionalno prikladan način. U stručnom povjerenstvu sudjelovali su stručnjaci iz ustanova koji brinu o mentalnom zdravlju mladih te predstavnici Ureda državne uprave SDŽ.

Natjecanje se  održavalo u organizaciji NZJZ Split u okviru projekta Pretežno vedro. Ovaj projekt provodi se u sklopu javnozdravstvenog  projekta Pretežno vedro  kojim se nastoji unaprijediti mentalno zdravlje djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva.

Nastup naših učenika bio je zapažen, učenici su pokazali da su dobro pripremljeni te su uspješno odradili sve postavljene zadatke. Družili su se s učenicima drugih škola sudionicima, a posebno su se povezali s predstavnicima OŠ Tučepi te su predložili da organiziramo zajedno ubuduće još zajedničkih aktivnosti (npr. sportski turnir učenika ili zabavu za učenike).

Devet učenika naše škole je na školskom natjecanju izabrano za sudjelovanje na županijskom natjecanju:  Nika Puharić, 6.a, (pobjednica školskog natjecanja, individualno natjecanje), Petra Jović, 6.a, Iva Lendić, 6.b, Nika Ljubojević, 6.b, Kate Sokol, 6.b, Iva Bašković, 6.c, Josip Katavić, 6.c, Ela Jović, 6.c, Luka Rusendić, 6.a. Voditeljice ovog projekta u OŠ oca Petra Perice bile  su psihologinja Jelenka Mendeš Han i pedagoginja Tanja Vujčić uz pomoć razrednica šestih razreda.

Pročitajte još

Svečani doček prvaša

Svečani doček prvaša

U ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine, započela je nova nastavna godina. U školske klupe je sjelo čak 80 učenika prvih razreda, a veselo su ih dočekale učiteljice Sanja Luetić, Tanja Josipović, Lidija Ivanišević, Martina Hrkač, Sanja Čizmić i Željka Pavlinović. Posebno...

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Prvog dana nastave (9. rujna), učenici prvih razreda dolaze u 11:00 sati te će se svečani doček prvaša održati u školskoj dvorani. Popis učenika prvih razreda po razrednim odjelima nalazi se na vratima škole. Ove školske godine nastava će se odvijati u dvije smjene za...

Skip to content