Božić u školi i humanitarne akcije

Božićna atmosfera se proširila našom školom te su se posljednjih dana naši učenici i učitelji trudili obilježiti nadolazeće blagdane na što veseliji način.

Učenici iz likovne sekcije s učiteljima likovne kulture Marijom Grčić Tomasović i Antom Grčićem ukrasili su hodnike škole i okitili bor vlastitim radovima.

Obzirom da je blagdansko vrijeme i vrijeme darivanja, ove smo godine odlučili istaknuti važnost međusobnog pomaganja i širenja dobrih djela.

20 razrednih odjela je sudjelovalo u projektu Sharebox Makarska, u organizaciji Savjetovališta Lanterna te su donirali mnoštvo stvari koje će se prodavati na humanitarnom buvljaku, 24. prosinca 2021. godine, u dvorani Arte.

Učenici iz PŠ Promajna su održali likovnu radionicu i prodajnu izložbu božićnih ukrasa, kao i učenici 7.c razreda, dok su učenici 4.b razreda održali prodaju kolača, a sve to u sklopu projekta “Škole za Afriku” te će sav prikupljeni novac biti doniran tom programu. Učenici 1.a i 8.a razreda su također vrijedno odvajali novac kako bi pomogli svojim vršnjacima u dalekoj zemlji Madagaskar.

Učiteljice i učenici 3.-ih razreda su organizirale humanitarnu akciju odnosno aukciju “Od mene za tebe”, u kojoj su roditelji ponudili određene proizvode i usluge te se na taj način prikupio veliki iznos za Dječji dom “Maestral”.

Učenici 1.a razreda su izradili čestitke i prikupili novac kako bi pomogli Udruzi Debra i djeci leptirima.

Učenici iz naše učeničke zadruge Make su vrijedno radili cijelo polugodište i svoje proizvode, uključujući i bojanku za najmlađe, medenjake, meleme i sapune postavili na prodajnoj izložbi te će se novac također uplatiti u humanitarne svrhe.

Pročitajte još

Svečani doček prvaša

Svečani doček prvaša

U ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine, započela je nova nastavna godina. U školske klupe je sjelo čak 80 učenika prvih razreda, a veselo su ih dočekale učiteljice Sanja Luetić, Tanja Josipović, Lidija Ivanišević, Martina Hrkač, Sanja Čizmić i Željka Pavlinović. Posebno...

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Prvog dana nastave (9. rujna), učenici prvih razreda dolaze u 11:00 sati te će se svečani doček prvaša održati u školskoj dvorani. Popis učenika prvih razreda po razrednim odjelima nalazi se na vratima škole. Ove školske godine nastava će se odvijati u dvije smjene za...

Skip to content