Mobilnost: Structured Educational visit to Schools/Institutes and training seminars

Tečaj pod nazivom Structured Educational visit to Schools/Institutes and training seminars održao se od 24. travnja do 30. travnja 2022. godine, u Helsinkiju. Tečaj su pohađale ravnateljica Renata Gudelj i učiteljica razredne nastave Josipa Vitlić.

Prvi dan je bilo uvodno  predstavljanje svih sudionika tečaja. Objašnjen je način rada i struktura tečaja. Potom smo dobili uvod u finsku povijest i kulturu kroz predavanje te alati za profesionalni razvoj. Također smo dobili upute za posjete školama koji su slijedili sljedećih dana.

Drugi dan smo tijekom jutra slušali predavanje Contexts4Content, a potom se upoznali s finskim obrazovnim sustavom te pristupom terenskom učenju.

Treći dan smo posjetili školu Kaitaan koulu u kojoj smo se upoznali s organizacijom nastave te smo razgledali prostore za učenje. U poslije podnevnim satima smo u knjižnici Oodi radila na portfoliju.

Četvrti dan smo na Helsniki University Economicum slušali predavanje vezano za poučavanje matematike potom smo slušali o poučavanju i učenju u finskim osnovnim školama. Potom smo se podijelili u skupine za rad na grupnom projektu. Poslijepodne smo posjetili Porvoo.

Peti dan smo bili u školi Niittykummun koulu u kojoj namje najprije putem powerpoint prezentacije predstavljena škola i organizacija rada u njoj. Najupečatljiviji je bio praktičan rad učenika koji su radili u drvu, izrađivali jastuke za vrat od tkanine i sl. Poslijepodne smo radili na potrfoliju i unutar grupe na zadatcima koje smo međusobno podijelili unutar naše internacionalne skupine.

Šesti dan smo izabrala posjet Tallinu u Estoniji. Terenska nastava u kojoj smo upoznali znamenitosti Tallina trajala je do večernjih sati.

Posljednji, sedmi dan, smo izlagali i diseminirali tečaj, odnosno prezentirali grupni rad koji je uključivao naše dojmove tj. sažetak znanja i dobrobiti koje smo stekli na tečaju. Nakon evaluacije programa, podijeljeni su nam Certifikati o pohađanju tečaja.

Pročitajte još

Svečani doček prvaša

Svečani doček prvaša

U ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine, započela je nova nastavna godina. U školske klupe je sjelo čak 80 učenika prvih razreda, a veselo su ih dočekale učiteljice Sanja Luetić, Tanja Josipović, Lidija Ivanišević, Martina Hrkač, Sanja Čizmić i Željka Pavlinović. Posebno...

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Obavijest o početku nastavne godine 2024./2025.

Prvog dana nastave (9. rujna), učenici prvih razreda dolaze u 11:00 sati te će se svečani doček prvaša održati u školskoj dvorani. Popis učenika prvih razreda po razrednim odjelima nalazi se na vratima škole. Ove školske godine nastava će se odvijati u dvije smjene za...

Skip to content