preskoči na sadržaj

Osnovna škola o. Petra Perice Makarska

Login
Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

   

     

       

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
PRIJEVOZ UČENIKA PO LINIJAMA
Arhiva dokumenata
 

  

   

   

   

 

EKO ŠKOLA

  

UPISI

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

   

    

 

Za učitelje

        

         

 

WEB STRANICA 2.B RAZREDA

 

 

 

 

 

LINK 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 2. 2017.

Ukupno: 8367
Ovaj mjesec: 678
Danas: 32
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Šeraj pozitivu, blokiraj negativu"
Autor: Dragan Delić, 27. 2. 2017.

Hrvatski Telekom s partnerima pokreće inicijativu ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu” za povećanje sigurnosti djece na Internetu. Inicijativa je ujedinila akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije. Glavni partneri  u inicijativi su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, čiji predstavnici koordiniraju EU Kids Online, najveći međunarodni projekt u istraživanju medijskih navika djece.   Hrvatski Telekom je predstavio hrvatsku inačicu europskog portala TeachToday. Portal će sadržavati koristan sadržaj i savjete o sigurnosti na Internetu namijenjene djeci i roditeljima, a sadržaj će kontinuirano nadopunjavati partneri inicijative.

(klikom na sliku možete pregledati portal TeachToday)

Inicijativa će obuhvatiti brojne aktivnosti na temu povećanja razine svijesti i bolje zaštite djece na Internetu, a ključan rezultat bit će prvo nacionalno komparativno istraživanje razine sigurnosti djece na Internetu, na temelju kojeg će se po prvi puta u Hrvatskoj moći napraviti čvrsta stručna podloga za nacionalnu regulaciju ove bitne teme.


-Na Hrabrom telefonu bilježimo povećan broj upita djece, mladih i roditelja za teme sigurnosti na Internetu, no često nas kontaktiraju kada je situacija već vrlo ozbiljna. Naši volonteri svakodnevno pružaju savjetodavnu podršku djeci koja su doživjela neki oblik nasilja na Internetu te aktivno informiraju i educiraju roditelje o tome kako pomoći djeci da se zaštite prilikom korištenja Interneta i društvenih mreža. Do sada smo razvili brojne edukativne i preventivne materijale za djecu, roditelje i stručnjake, no naš doseg je ograničen. Vjerujemo da ćemo ovom zajedničkom inicijativom s partnerima i uz podršku Hrvatskog Telekoma, napraviti značajan pozitivan pomak, što samostalno ne bismo mogli”, izjavila je Anamarija Vuić, koordinatorica savjetodavnih linija Hrabrog telefona.

- Postojeća istraživanja provedena na temu sigurnosti djece na Internetu dala su nam tek djelomičan uvid u ovu problematiku u Hrvatskoj, a zahvaljujući ovoj inicijativi imat ćemo prvo nacionalno istraživanje u potpunosti usklađeno s kriterijima međunarodnog EU Kids Online projekta. To će biti prava podloga za donošenje nacionalnih strateških dokumenata, obrazovnih materijala i usklađivanje s preporukama Europske komisije i direktivama Europskog parlamenta. Našu inicijativu podupire Agencija za elektroničke medije, a potporu je najavila i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti”, izjavio je Igor Kanižaj, potpredsjednik DKMK-a i koordinator hrvatskog tima EU Kids Online, koji je dodao kako se o uključivanju u inicijativu intenzivno pregovara i s drugim institucijama.

-Mladi ljudi danas u rukama imaju moćnu tehnologiju, no bez kvalitetnih uputa kako se njome na ispravan način koristiti. Komunikacija putem Interneta i društvenih mreža je direktna, bez posredovanja roditelja ili drugih bliskih članova obitelji, no to ne znači da mlade treba ostaviti bez nadzora. Ostavimo li dijete u knjižnici ne znači da će naučiti sve što piše u knjigama na policama. Za svladavanje znanja trebaju mentora. Uspjeh portala srednja.hr govori da mladi nisu samo zainteresirani za lagane, ”žute” sadržaje, već žele kvalitetne informacije o temama koje ih u njihovoj dobi prirodno interesiraju. I to od provjerenih izvora. Iznimno sam ponosan što portal srednja.hr sudjeluje u ovoj inicijativi jer će nas natjerati da budemo još kvalitetniji, izjavio je ambasador inicijative Marko Matijević, glavni urednik portala srednja.hr.

(Vijest preuzeta s web stranice: www.srednja.hr)

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju