preskoči na sadržaj
Vijesti

Formirano Vijeće učenika za školsku godinu 2016./2017.

27. listopada 2016. godine, održana je 1. sjednica Vijeća učenika. Na početku školske godine svaki razredni odjel izabrao je  predstavnika za Vijeće učenika naše škole. Od ukupno 25 izabranih predstavnika na sjednici je prisustvovalo  22 učenika.

Sjednicu je vodila psihologinja Jelenka Mendeš – Han, a prisutne su bile i pedagoginja Tanja Vujčić te bivša predsjednica Vijeća učenika Marieta Puharić.

Na početku sjednice, bivša učenica i predsjednica Vijeća učenika, Marieta Puharić, predstavila je učenicima poslove koje je obavljala kao predsjednica Vijeća učenika, zatim im je prenijela o čemu su sve raspravljali na sjednicama Vijeća učenika, s kime su sve surađivali te koje su se sve aktivnosti provodile u organizaciji Vijeća učenika u protekloj školskoj godini.

Psihologinja je upoznala predstavnike Vijeća učenika sa Zakonima i Pravilnicima koje postoje u osnovnoj školi te glavnim odredbama tih Zakona i Pravilnika. Upoznala ih je s Poslovnikom o radu Vijeća učenika te s obvezama koje ih očekuju kao predstavnike svojih razrednih odjela. Psihologinja je učenicima predložila Plan i program rada Vijeća učenika za školsku godinu 2016./2017., koji se nalazi u Godišnjem planu i programu rada škole za školsku godinu 2016./2017.  

Svi predstavnici Vijeća učenika koji su bili nazočni predstavili su se jedni drugima kako bi službeno formirali Vijeće učenika za ovu školsku godinu. Psihologinja je pročitala i članove Vijeća učenika koji nisu nazočili  sjednici.

Sedmero učenika je iznijelo kandidature za predsjednika Vijeća učenika. To su bili: Nikola Madunić (8.C), Antonio Rudelj (8.B), Ružica Alerić (8.A), Nika Kraljević (7.C), Ana Vučko (7.B), Bepa Batošić (6.C) i Tea Tolj (6.B). Navedeni učenici iznijeli su svoje prijedloge i ideje kojima bi se pridonijelo poboljšanju odgojno-obrazovnog procesa i života u školi u cjelini te zašto bi baš oni bili dobar izbor za predsjednika Vijeća učenika.

Nakon javnog glasanja najviše glasova imala je Ružica Alerić (9 glasova), koja je izabrana za predsjednicu Vijeća učenika u školskoj godini 2016./2017. Zamjenik predsjednice je Nikola Madunić (6 glasova), a za tajnika Vijeća učenika izabran je Antonio Rudelj (4 glasa).

Učenici su iznijeli neke od svojih prijedloga za ovu školsku godinu kao što su: osiguravanje ormarića za svakog učenika kako ne bi morali nositi preteške torbe zatim da se školska marenda podijeli u razredima za vrijeme velikog odmora zbog velike gužve u školskoj kuhinji. Predložili su i mjesečne akcije čišćenja školskog vrta te organiziranje priredbe na kojoj će učenici moći pokazati svoje sposobnosti.

Učenici s nestrpljenjem očekuju sljedeću sjednicu koju će sazvati nova predsjednica, a zatim će aktivno krenuti u nove aktivnosti.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dragan Delić   datum: 4. 11. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi

   

     


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Marenda cijenik

PRIJEVOZ UČENIKA PO LINIJAMA

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju