preskoči na sadržaj

Osnovna škola o. Petra Perice Makarska

Login
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi

   

     

       

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
PRIJEVOZ UČENIKA PO LINIJAMA
Arhiva dokumenata
 

  

   

   

   

 

EKO ŠKOLA

  

Kalendar

 

KLUB MLADIH TEHNIČARA ZELENKA

 

    EU PROJEKT

UPISI

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

   

    

 

Za učitelje

        

         

 

WEB STRANICA 2.B RAZREDA

 

 

 

 

 

LINK 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 2. 2017.

Ukupno: 7626
Ovaj mjesec: 1622
Danas: 6
Vijesti
USPJEH FILMSKE SEKCIJE!
Dragan Delić / datum: 20. 7. 2017. 10:43

Ove godine Filmska sekcija naše škole prijavila je svoja tri filma na 55. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, i na Smotru hrvatskog školskog filma, u organizaciji AZOO-a.

Dokumentarac „Vanja“, koji su napravili Ana Vučko, Antonio Šimić i Nikola Erceg, izabran je u natjecateljski dio 55. revije.

Ove godine na tu Reviju je prijavljen rekordan broj filmova – čak 292, a za njihovu selekciju bili su zaduženi montažer Slaven Zečević i redateljica Čejen Černić (redateljica filma Uzbuna na Zelenom Vrhu). Njih dvoje odabrali su 76 filmova koji ulaze u konkurenciju te u rujnu putuju u Sisak gdje će se održati 55. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Svake godine Revija putuje u neki novi grad, a prošla 54. revija održala se u Makarskoj i očito je odlično motivirala učenike na stvaranje filmova.

A dokumentarac „Ja, poluotok“, koji su napravili Ana Vučko i Antonio Šimić, odabran je u glavni dio Smotre hrvatskog školskog filma koji će se održati u rujnu u Sinju i tamo će biti prikazan.

Autorima čestitamo i želimo puno uspjeha na 55. reviji u Sisku i lijepog druženja na Smotri u Sinju!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisu u srednje škole!
Dragan Delić / datum: 13. 7. 2017. 13:29

Kao što je najavljeno Odlukom o upisima, 13. srpnja 2017. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. 

Upisnice će biti dostupne na kartici "Moj odabir" 13. srpnja od 12:00 sati.

Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu. 

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ "Da", a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će " -".

Upis učenika u 1. razred Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj održat će se 13. i 14. srpnja 2017. god.  od 8 do 14 sati u učionici br. 15 (prizemlje).

Kandidati koji se upisuju u programe ekonomist i hotelijersko-turistički tehničar pri upisu obvezno dostavljaju potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti za upis u taj program.

Upisi u 1. razred Srednje strukovne škole, Makarska, održat će se od 17. do 19. srpnja 2017. god., od 9 do 12 sati.

Učenici koji su, nakon objave rezultata, ostvarili pravo upisa u prvi razred, trebaju donijeti ispunjenu i potpisanu upisnicu. Tek kada škola u aplikaciji označi da ju je učenik donio, učenik je upisan.

VAŽNA NAPOMENA: Svi učenici koji su ostvarili određena prava  moraju pri upisu dostaviti srednjoj školi originalnu dokumentaciju na osnovu koje su dobili dodatne bodove.

Dodatne informacije pogledajte na web stranicama srednjih škola:

SREDNJA ŠKOLA FRA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA

SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA OSMAŠE..
Dragan Delić / datum: 10. 7. 2017. 10:04

Napominjemo da će se u utorak, 11. srpnja, u 09:00 sati, potpisivati prijavnice za upis u srednje škole.

Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 12. srpnja 2017. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu.

VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka.


[OPŠIRNIJE]Svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda
Dragan Delić / datum: 3. 7. 2017. 17:07

U ponedjeljak, 3. srpnja, u Osnovnoj školi oca Petra Perice, održana je svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Učenike je na početku dodjele pozdravila ravnateljica Renata Gudelj, čestitala im na dosadašnjem uspjehu te poželjela sreću pri upisu željene srednje škole. Istaknuti su učenici koji su prošli sve razrede s odličnim uspjehom, uzornog vladanja te koji su sudjelovali na najmanje jednom natjecanju županijske razine. Time je nagrađeno 12 učenika priznanjem Učenik generacije te učenik 8. c razreda, Luka Okmažić, koji je proglašen Ponosom generacije. Ravnateljica je učenicima dodijelila priznanja, dok je Ponos generacije za poklon dobio ručni sat.

Ponos generacije:

Luka Okmažić

Učenici generacije:                                                                                    

Ružica Alerić, Duje Andrijašević, Ines Dajana Roso, Karlo Antunović, Leon Rujak, Lea Čepo, Gloria Raos, Ana Katarina Borich, Angelina Ana Vranješ, Ana Šarić, Dora Prgomet i Ivan Mustapić

 

 


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE!
Dragan Delić / datum: 2. 6. 2017. 13:00

Dan Osnovne škole oca Petra Perice smo i ove godine obilježili na svečan način, bogatim i višednevnim programom uz izložbe, radionice, sportska natjecanja te tradicionalne podjele priznanja i nagrada učenicima koji su nas predstavljali na županijskim i drugim razinama školskih natjecanja.

Program smo započeli još 19. svibnja, kada je održana plesna večer učenika 7.-ih i 8.-ih razreda. 24. svibnja, održana je 3. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva Makarska rivijera te je glavna svečanost održana 29. svibnja na sam Dan škole.

Dan smo započeli polaganjem cvijeća u rodnoj kući oca Petra Perice, u Kotišini, zatim na gradskom groblju Sv. Križa, gdje su nam se pridružili i gradonačelnik Tonći Bilić, zamjenik Miroslav Družijanić te savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport Marina Andačić Krivić.

Za vrijeme polaganja cvijeća, u školi su se održavala finala sportskih natjecanja te mnogobrojne radionice, kao što su recitiranje broja Pi, radionica-pričaonica, izrada narukvica prijateljstva, debata itd. Izdvojili bi pobjednicu ovogodišnjeg natjecanja u recitiranju broja PI, Anu Vučko, koja je zapamtila 278 decimala i tako postavila novi školski rekord.

S početkom u 11 sati, započeo je svečani program Dana škole, na kojem je ravnateljica podijelila priznanja za 68 učenika, koji su ove godine sudjelovali na županijskim i međužupanijskim natjecanjima. Također, podijeljena su priznanja i najboljim prijateljima u razredu i najboljem razrednom odjelu. Ove je godine to 6.c razred, s razrednicom Sonjom Raffanelli.

U školskim hodnicima mogli ste vidjeti zanimljive izložbe, primjerice, izložba „Križ kroz stoljeća“ (Harry Jeleć), „Matematika u slici“ (Nena Turić), „Osmaši u Vukovaru“ (Irena Čapeta“, „Zbirka recepata“ (Nataša Klepo), „UZ Make“ (Gorana Ribičić) te neizostavna izložba „Najbolji prijatelj u razredu i najbolji razredni odjel“.

Nakon priredbe, održana je i svečana sjednica Učiteljskog vijeća, na kojem je ravnateljica uručila nagrade učiteljima, koji su bili mentori učenicima koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. Učitelje je na sjednici pozdravio i zamjenik gradonačelnika Miro Družijanić.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u našoj proslavi!

Više fotografija pogledajte klikom na "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Pozivamo vas na prodajnu izložbu "Učenici za šapice"
Dragan Delić / datum: 30. 5. 2017. 13:37

Pozivamo vas na humanitarnu prodajnu izložbu učenika 3.b razreda OŠ oca Petra Perice. Izložba će se održati u petak, 2. lipnja 2017. godine, na Trgu 156. brigade (pored hotela Biokovo), od 08:30 do 12:00 sati.

Sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi Šapama od srca iz Makarske, na Etičkom danu, koji će se održati 9. lipnja 2017. godine, u prostorijama škole, na kojem će učenici izložiti tijek projekta Ethika, kojeg su provodili tijekom školske godine. 


[OPŠIRNIJE]Održan malonogometni turnir "Možemo zajedno i drugačije"
Dragan Delić / datum: 30. 5. 2017. 12:36

Još jedan uspješno organiziran Lanternin malonogometn turnir je iza nas i posljednji u ovoj školskoj godini. U subotu, 27. svibnja u OŠ S. Ivičevića održan je turnir za učenike 7. i 8. razreda svih osnovnih škola Makarskog primorja. U turniru je sudjelovalo 9 ekipa iz OŠ oca Petra Perice, S. Ivičevića te osnovnih škola iz Podgore i Baške Vode. Svaka ekipa je morala prijaviti najmanje jednu djevojčicu u svojoj ekipi što je i posebnost turnira Možemo zajedno i drugačije. Prvo mjesto je osvojio 7. c OŠ oca Petra Perice, drugo i treće mjeste osvojili su 8. b OŠ oca Petra Perice i 7. c OŠ S. Ivičevića. Ekipe su za svoj uspjeh nagrađene peharima.

U pripremama za turnir sudjelovali su stručni suradnici u školama i nastavnici tjelesnog odgoja uz vodstvo nastavnika TZK-a Zorana Šekutkoskog, Maria Marinovića, Tonija Kovačevića i Nike Urlića. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli pri organizaciji turnira.

Manifestacija, čiji je cilj poticanje aktivnosti u borbi protiv ovisnosti, održana je pod sloganom "Možemo zajedno i drugačije", a to je i naziv Lanterninog projekta prevencije nasilja među mladima i nad mladima. Cilj aktivnosti je razvitak tolerancije, prihvaćanje različitosti, poticanje rodne ravnopravnosti, odgovornog sportskog ponašanja te prihvaćanje zdravih stilova življenja uz aktivno druženje s vršnjacima. Ovi turniri i dugogodišnje iskustvo su nam pokazatelj da i djeca i mladi najviše vole ovakav vid druženja i zabavnog natjecanja.

Povratne informacije učenika i njihov dobar odaziva su nam pokazatelj da s ovakvim i sličnim aktivnostima trebamo nastaviti i u buduće.

Voditeljica projekta: Ivona Vučić

 

 


[OPŠIRNIJE]Održana 3. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva Makarska rivijera
Dragan Delić / datum: 25. 5. 2017. 18:47

U okviru obilježavanja Dana osnovne škole oca Petra Perice, 24. svibnja 2017. godine, održana je 3. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva Makarska rivijera. Smotru je, kao i prethodne dvije godine, organizirala učiteljica razredne nastave Sandra Glavina.

S obzirom na još uvijek ograničavajući prostor, u ovogodišnjoj smotri sudjelovalo je sedam skupina, i to učenici iz OŠ oca Petra Perice, s učiteljicama Sandrom Glavinom i Adom Šodom, OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske, s učiteljicom Biljanom Selak, OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Brela, s učiteljicom Goranom Babić, OŠ Trstenik iz Splita, s učiteljicom Dinom Miličević, OŠ Gradac, s učiteljicom Rankom Radoš te učenici OŠ Gradac-PŠ Drvenik, s učiteljicom Marinom Longin.

Smotru je svečano otvorila ravnateljica Renata Gudelj, koja je podijelila i prigodne poklone učenicima i njihovim učiteljima.

Učenici su pokazali svoj talent, kreativnost i zaigranost kroz dramsko stvaralaštvo, sve uz potporu svojih mentora. Ponosni smo što smo i ove godine bili središte dječjeg stvaralaštva i kreativnosti te se nadamo da će se sljedeće godine uključiti još veći broj učenika i učitelja.

Više fotografija pogledajte klikom na "Opširnije"


[OPŠIRNIJE]Objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.
Dragan Delić / datum: 24. 5. 2017. 19:36

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama, broj 48/2017., objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. 

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.


[OPŠIRNIJE]Program proslave Dana škole!
Dragan Delić / datum: 24. 5. 2017. 09:11


[OPŠIRNIJE]Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole
Dragan Delić / datum: 21. 5. 2017. 17:21

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici 

https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr.

 


[OPŠIRNIJE]Učenička zadruga Make osvojila 4.mjesto na županijskoj smotri učeničkih zadruga
Dragan Delić / datum: 8. 5. 2017. 17:35

Naša učenička zadruga Make sudjelovala je i ove godine na županijskoj smotri učeničkih zadruga, koja se održala 5. svibnja 2017. godine, u Splitu.

Učenici, zajedno s voditeljicom učeničke zadruge Goranom Ribičić,  predstavili su svoje proizvode te aktivnosti kojima se vrijedno bave tijekom cijele godine.

Učenici su za svoj trud nagrađeni 4. mjestom te ih ubrzo očekuje i državna smotra učeničkih zadruga.

Čestitamo učenicima i voditeljici te im želimo uspjeh i na

državnoj smotri UZ!


[OPŠIRNIJE]3. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva "Makarska rivijera"
Dragan Delić / datum: 24. 4. 2017. 13:43

Poštovani,

pozivamo Vas na 3. smotru dječjeg dramskog stvaralaštva „Makarska rivijera“, koja će se održati 24. svibnja 2017. godine, u 18 sati, u prostorijama OŠ oca Petra Perice, Slavonska 41, Makarska.

Pokažite svoje umijeće iz široke lepeze dječjeg dramskog stvaralaštva.

Prijavu pošaljite na e-mail  sandra.glavina1@skole.hr, najkasnije do 19. svibnja 2017. godine.

U prijavnici moraju biti navedeni sljedeći podaci:

  • Naziv točke
  • Broj izvođača i razred
  • Trajanje točke (max. 8 min)
  • Ime voditelja (kontakt telefon ili e-mail adresa)
  • Potrebna tehnička podrška (sjedalice, klupe…)

Za sve potrebne informacije nazovite 098/979 6612.

Radujemo se zajedničkom druženju!


[OPŠIRNIJE]Završen ciklus radionica Udruge Mentor za roditelje
Dragan Delić / datum: 24. 4. 2017. 10:11

U suradnji s Udrugom Mentor uz Splita, u našoj školi je održan  ciklus radionica za roditelje. Putem radionica roditelji su mogli steći znanja i vještine potrebne za kvalitetne uzajamne obiteljske odnose i podršku djeci. Radionice je vodila Maja Andrijašević, a teme su bile sljedeće: 

  • Kako uspješno zadovoljiti osnovne potrebe u krugu obitelji?
  • Kako učinkovito komunicirati s djetetom?
  • Kako razvijati samosvijest i samopouzdanje djeteta?
  • Kako postaviti granice u odgoju i razvijati odgovorno ponašanje djeteta?
  • Kako uspješno riješiti sukob?

Roditelji su pohvalili ovaj projekt, a mi se nadamo ponovnoj suradnji i sljedeće školske godine.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto
Dragan Delić / datum: 12. 4. 2017. 11:31

UČITELJ/UČITELJICA RAZREDNE NASTAVE

 

Radno mjesto
Mjesto rada: MAKARSKA , SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Broj traženih radnika: 1

Vrsta zaposlenja: Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Način rada: 2 smjene
Smještaj: Nema smještaja
Naknada za prijevoz: U cijelosti
Natječaj vrijedi od: 12.4.2017.
Natječaj vrijedi do: 20.4.2017.
 

Uvjeti na radnom mjestu: Rad na jednom mjestu


Posloprimac


Razina obrazovanja: Fakultet, akademija, magisterij, doktorat

Ostale informacije: 
Temeljem Zakona o poticanju zapošljavanja („N.N.“ br. 57/12. i 120/12.) Osnovna škola oca Petra Perice Makarska , Slavonska 41, 21300 Makarska  raspisuje 

NATJEČAJ ZA
STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA


1. Učitelj/ica razredne nastave – 1 izvršitelj/ica s punim radnim vremenom

Uvjeti: 
Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi («N.N.» br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14. i 7/17.) i Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško-psihološkom obrazovanju učitelja i stručnih suradnika u osnovnom školstvu školstvu („N.N.“ br. 47/96.). 
Uz prijavu za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa kandidati trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju:
- životopis
- preslik domovnice 
- preslik dokaza o ispunjavanju uvjeta tražene struke i razine obrazovanja
- preslik dokaza o nezaposlenosti iz evidencije HZZ
- preslik uvjerenja da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak i da osoba nije pravomoćno osuđena (čl. 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi) - ne starije od 6 mjeseci.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objave natječaja na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči školske ustanove i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 
Na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola pod jednakim uvjetima.
 

Poslodavac


Poslodavac: OSNOVNA ŠKOLA OCA PETRA PERICE


Kontakt: pismena zamolba: Slavonska 41,21300 Makarska


 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava iz Prirode!
Dragan Delić / datum: 10. 4. 2017. 13:16
Posljednji tjedan u ožujku je organizirana terenska nastava iz Prirode za sve šeste razrede naše škole.
Terenska nastava je održana na Sv.Petru kod svjetionika, a učenici su se upoznali sa živim bićima obalnog područja.

Terensku nastavu je održala nastavnica iz Prirode Antonija Milić, uz pratnju razrednica Marije Matijašević (6.a), Marine Granić Skender (6.b) i Sonje Rafanelli (6.c).


[OPŠIRNIJE]Sportska natjecanja!
Dragan Delić / datum: 10. 4. 2017. 08:15

U organizaciji Školskog sportskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, održana su Županijska natjecanja u krosu i atletici, na kojima su sudjelovali i učenici naše škole te ostvarili zavidne rezultate. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima, Damiru Jukiću i Mariji Prgomet.

Više fotografija pogledajte klikom na "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Dječji Pričigin 2017.
Dragan Delić / datum: 27. 3. 2017. 09:22

 

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča PričiginPričigin je danas jedna od najmasovnije posjećenih priredbi u kulturalnom kalendaru Splita, događa se već devetu godinu zaredom na početku proljeća, pazeći da u svojem petodnevnom trajanju obavezno obuhvati i 20. ožujka, koji nije samo posljednji dan zime, nego i - Svjetski dan pripovijedanja. 

U sklopu Pričigina, organizira se i Dječji Pričigin, na kojem se natječu učenici osnovnih škola. Ove godine, Dječji Pričigin je održan 25. ožujka 2017., u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, gdje je naša učenica 6. c razreda, Petra Andrijašević, bila jedna od 10 finalista, zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom hrvatskog jezika,  Goranom Babić

Ovo je njena priča:

Priča moje bake

Baka mi je pričala kako je , kad je ona bila mala, u njenom selu bio jedan dječak Ivan koji je bio gladan i nije imao ništa jesti, pa je hranu tražio po tuđim vrtlima i jeo povrće kako bi preživio. Jednoga dana Ivan je došao u vrt moje prababe i tamo jeo kapulu. Moja prababa je svoga sina Matu poslala u vrt da donese kapulu za ručak. Mate je ugledao Ivana kako jede pa ga je pogodio kamenom. Ivan se bacio na pod i glumio da je mrtav da ga Mate više ne gađa. Mate je otrčao kući i stao vikati: „Ubija sam Ivana, ubija sam Ivana.“ Moja prababa je sa svom dicom istrčala iz kuće i došla do vrta, kada tamo Ivan i dalje jede kapulu. Kada ga je Mate ugleda, otrča mu je, zagrlia ga i reka mu: „A lipi rođo kad si oživija idi koliko god oćeš.“

Čestitamo Petri i njezinoj mentorici na uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]Dan darovitih učenika u našoj školi
Dragan Delić / datum: 24. 3. 2017. 13:19

Kao što smo i najavili, u našoj školi smo obilježili Dan darovitih učenika. Kao uvod u obilježavanje ovog dana, 16. ožujka 2017. godine, posjetio nas je crtač stripa Renato Vladimir, u sklopu ovogodišnjeg MaFesta te održao radionicu za učenike i pokazao neke od svojih radova. 

Na sam Dan darovitih učenika, 22. ožujka 2017. godine, održana je priredba "Pokaži što znaš", na kojoj su učenici prezentirali jedni drugima svoje hobije, talente i slično. Na taj način su učenici mogli pokazati svoje umijeće sviranja instrumenata, pjevanja, bavljenja sportom, crtanja, plesanja itd. Zahvaljujemo se svim učenicima koji su se odazvali ovoj priredbi i s veseljem iščekujemo Dan darovitih 2018.

Više fotografija pogledajte klikom na "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Dan darovitih učenika
Dragan Delić / datum: 16. 3. 2017. 09:09

21. ožujka se u školama Republike Hrvatske obilježava Dan darovitih učenika. Uvođenjem Dana darovitih učenika želi se afirmirati spoznaja o potrebi organiziranja sustavne brige za takve pojedince u obrazovnom sustavu. Europski dan talentiranih i darovitih prvi je puta obilježen 2011. godine.
Namjera je senzibilizirati javnost o važnosti prepoznavanja darovite, kreativne i talentirane djece i mladih i osmišljavanja posebnih programa za rad s njima.

Dan darovitih učenika u OŠ oca Petra Perice obilježiti ćemo organizacijom različitih aktivnosti, kao što je sudjelovanje u matematičkom natjecanju Klokan bez granica (23. ožujka), sudjelovanje u Cambridge ispitima, sudjelovanje u MaFestu (radionica stripa). Glavna aktivnost obilježavanja Dana darovitih učenika biti će priredba "Pokaži što znaš", u kojoj će naši učenici pokazati svoje sposobnosti, talente i postignuća., a koja će se održati 21. ožujka, u 17:00 sati. Učenici će tako, jedni drugima, predstaviti aktivnosti kojima se bave u školi ili izvan nje, svoje rezultate, izvesti različite glazbene ili plesne točke, pokazati svoje likovne radove i slično. Cilj nam je da učenici upoznaju jedni druge u nekom novom svjetlu i da dobiju ideje kako kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme. 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz Prve pomoći
Dragan Delić / datum: 14. 3. 2017. 11:18

Crveni križ grada Makarske organizirao je u prošlu subotu (11. ožujka) natjecanje iz Prve pomoći za osnovnoškolce u OŠ oca Petra Perice. Djecu je i ove godine pripremao dr. Darko Granić uz mentoricu prof. Antoniju Milić. Nakon testova iz znanja o Crvenom križu i Prvoj pomoći, ekipe su pristupile praktičnom dijelu koji se odvijao pod budnim okom suca, te je nakon saniranja ukupno 6 ozljeda, pobijedila ekipa u sastavu: Dora Prgomet, Lana Staničić, Lucija Bašković, Bartul Kovač, Lela Ivandić i Ana Šalinović-  učenici 7 razreda. Natjecanje u znanju i vještinama pružanja prve pomoći ima daleko značajniju ulogu u našem društvu od pukog natjecanja, jer kroz pripreme i edukaciju animira djecu da se u budućnosti opredijele za moguće daljnje zdravstveno obrazovanje koje nam itekako treba, doznajemo od Gloryana Grabnera, ravnatelja Crvenog križa Makarska, a pobjedničkoj ekipi sada slijede intenzivne pripreme za među županijsko natjecanje koje će se ove godine održati za mjesec dana na otoku Braču.

 

Tekst preuzet s http://www.makarsko-primorje.com

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija za Gornju Bistru
Dragan Delić / datum: 14. 3. 2017. 09:26

Naš 7.c razred OŠ oca Petra Perice već drugi put sudjeluje u humanitarnoj akciji „Gornja Bistra“.

Za djecu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri sakupljali smo potrebne stvari kao što su npr.: pelene, sapuni, keksi, čokolino, vlažne maramice i sl. Sve prikupljeno smo pakirali u kutije te poslali. Mnogi su pohvalili naše sudjelovanje u ovoj akciji. Mi se ponosimo svime što smo napravili za ovu djecu i nadamo se da ćemo akciju opet ponoviti.

Bartul Kovač i Marko Rašić, 7.c razred


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O PROVOĐENJU IZBORA ZA JEDNOG PREDSTAVNIKA RADNIKA U ŠKOLSKI ODBOR
Dragan Delić / datum: 10. 3. 2017. 16:48

Školski odbor broji sedam (7) članova od čega jednog člana imenuju radnici neposrednim i tajnim glasovanjem, na način propisan Zakonom o radu i Pravilnikom o postupku izbora radničkog vijeća koje ima samo jednog člana.

Glasovanje za izbor jednog člana Školskog odbora obavit će se dana 20. ožujka 2017. godine (ponedjeljak) u vremenu od 0900 do 1300 sati u prostoriji : zbornica Škole.

Lista kandidata za predstavnika radnika u školski odbor može se podnijeti u roku od pet radnih dana od dana objave ove odluke.

Lista kandidata se dostavlja predsjedniku izbornog odbora ili se upućuje poštom.

Listi kandidata obavezno se prilaže izjava s potpisima svih kandidata o pristanku na uvrštenje u listu. Ako lista kandidata neće biti podnijeta u roku, ili ako u roku od tri radna dana od dana dostavljanja pisanog zahtjeva predsjednika izbornog odbora neće biti otklonjeni nedostaci u odnosu na obveze iz propisa i iz ove odluke, smatrat će se da lista kandidata nije podnijeta.

Ovi podaci dostavljaju se na isti način kao i lista kandidata. Radnik koji na dan glasovanja neće biti na radu ili je njegovo mjesto rada udaljeno od biračkog mjesta, može izbornom odboru najmanje pet radnih dana prije dana glasovanja podnijeti pisani zahtjev da mu se uruči glasački listić i omotnica s poštanskom markom za obično rukovanje radi glasovanja putem pošte, ili da mu se omogući tajno glasovanje elektroničkim putem ako je kod poslodavca omogućeno takvo glasovanje. Takav glasački listić ili glas upućen elektroničkim putem, uzet će se u obzir kod utvrđivanja rezultata izbora ako je na adresu sjedišta poslodavca dostavljen u onoj zatvorenoj omotnici koja je radniku dostavljena uz glasački listić, poštom s naznakom: »ne otvarati – za Izborni odbor« i ako je izbornom odboru stigao do dana glasovanja, a omotnicu je otvorio izborni odbor.

Ova odluka objavljena je na svim oglasnim mjestima poslodavca dana 10. ožujka 2017. godine.

PREDSJEDNIK

IZBORNOG ODBORA:

Tanja Josipović


[OPŠIRNIJE]MAŠKAREEE!!!
Dragan Delić / datum: 28. 2. 2017. 15:16

Ove smo godine Pokladni utorak obilježili na najbolji mogući način -  zabavom i plesom. Učenici i učitelji su se potrudili i u školu došli pod zanimljivim i šaljivim maskama. Za učenike je osmišljen bogat program, koji je započeo pjesmom i plesom u školskoj dvorani. Organizirane su i igre kao što su glazbene stolice i utrka s balonima, a izabrali smo i najbolje maske. Iako su svi učenici zaslužili odnijeti titulu najbolje maske, žiri je odlučio nagraditi učenike Jeru Gojaka, Mladena Beroša i Leu Čepo. Naravno, kakve bi to maškare bile bez krnje. Ove godine je to bila "jedinica", kojoj su učenici rekli da je ne žele više gledati i simbolično je uništili.

Hvala svima koji su sudjelovali u današnjoj proslavi maškara!

Više fotografija pogledajte klikom na "opširnije"

 


[OPŠIRNIJE]"Šeraj pozitivu, blokiraj negativu"
Dragan Delić / datum: 27. 2. 2017. 17:49

Hrvatski Telekom s partnerima pokreće inicijativu ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu” za povećanje sigurnosti djece na Internetu. Inicijativa je ujedinila akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije. Glavni partneri  u inicijativi su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, čiji predstavnici koordiniraju EU Kids Online, najveći međunarodni projekt u istraživanju medijskih navika djece.   Hrvatski Telekom je predstavio hrvatsku inačicu europskog portala TeachToday. Portal će sadržavati koristan sadržaj i savjete o sigurnosti na Internetu namijenjen